Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piknikowe placuszki babuni"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 153
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 47
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 153
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 47
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Składniki
Zagnieć ciasto, stopniowo dodając mąkę przesianą z drożdżami. Zostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz. Truskawki umyj, odszypułkuj i osusz. Pokrój na połówki. 2/3 ciasta rozwałkuj na placek.
Ciasto włóż do wyłożonej pergaminem tortownicy. Ułóż truskawki i posyp cukrem. Resztę ciasta cienko rozwałkuj na placek. Ponacinaj i rozłóż na owocach. Posmaruj jajkiem z cukrem i z mlekiem. Piecz 50 min w 180oC.Źródło: Naj