Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pierożki dostałam od mojej cioci. Pierożki szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polane śmietaną i oprószone cukrem smakują rewelacyjnie. Rodzince bardzo smakowały.
miska, wałek szklanka lub przyrząd do pierogów, garnek ,
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Sposób przygotowania pierożków. Umyty i oczyszczony rabarbar kroimy na małe kawałki. Mąkę wsypujemy do miski dodajemy jajka, sól, olej oraz ciepłą wodą wymieszać zagniatając gładkie , jednolite ciasto. Ciasto rozwałkować , szklanką lub przyrządem do pierogów wycinać kółka. Na każde kółko nakładać porcję rabarbaru posypać delikatnie cukrem. Lepić pierogi dobrze zlepiając brzegi. Wkładać porcjami na gotującą wodę i gotować 5 min od wypłynięcia nad powierzchnię wody. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane śmietaną , posypane cukrem. SMACZNEGO
Pierogi przygotowane do gotowania.