Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernikowa gwiazda"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 250
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 250
Składniki
Ciasto: zmiksuj jajka z cukrem. Miksując, porcjami dodawaj pozostałe . Ciasto wlej do formy w kształcie gwiazdy. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
Krem: z mąki pszennej, ziemniaczanej, cukru i mleka ugotuj budyń. Kiedy ostygnie zmiksuj z margaryną. Do kremu dodaj odrobinę czerwonego barwnika. Posmaruj ciasto.
Wierzch udekoruj dowolnie, np. posyp kolorowymi wiórkami i polej czekoladą.
Piekę ją zawsze na Święta, a moje wnuki nie mogą się nachwalić, że takie pyszne ciasto.
<strong>Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Bella Relaks