Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie, okrągłe pierniczki, pieczone na opłatkach, z goździkami, cynamonem, anyżkiem, gałką muszkatałową, imbirem. Bez mąki. Smaczne na Święta i do herbaty.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 97
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 329
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 97
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 329
Składniki
Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Kandyzowane skórki pokroić bardzo drobno i dodać razem z przyprawami do jaj. Zamieszać i ostrożnie dodać migdały i orzechy. Zostawić na dobrą godzinę w spokoju, orzechy napęcznieją i masa zrobi się bardziej zwarta.
Prostokatną foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć opłatki i masę kłaść na każdy opłatek starając się nakładać jednakową ilość
Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni i piec pierniczki około 20 minut. Po upieczeniu pierniczki można polukrować, albo polać czekoladą.