Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 72
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 72
Składniki
Umyj jabłka. Odetnij czubek każdego z nich i ostrym nożykiem lub obieraczką wykrój ze środka gniazda nasienne.
Przygotuj nadzienie i napełnij nim otwory w jabłkach. Przykryj owoce odkrojonymi czubkami. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
Wstaw jabłka do piekarnika. Piecz, aż będą miękkie i zaczną pękać. Podawaj gorące.
Przygotuj też inne warianty nadzienia: orzechy włoskie zmiksowane z miodem lub powidłami śliwkowymi, pokrojone suszone morele i śliwki bądź masę marcepanową.Źródło: Olivia