Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczona pierś z indyka z papryką i grzybami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Mięso umyj, osusz. Przyprawy na marynatę wymieszaj ze sobą, natrzyj nimi dobrze mięso, odłóż do lodówki najlepiej na całą noc. Udziec zwiń w rulon, zwiąż mocno sznurkiem przeznaczonym do mięsa. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i odrobiną oliwy, włóż mięso, pokrojone papryki, przykryj i piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, grzyby, przypraw. Dodaj je do mięsa i całość piecz jeszcze 15 minut pod przykryciem i potem 10 minut bez przykrycia.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień