Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona kaczka na Boże Narodzenie"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 57
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 95
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 57
Składniki
Kaczkę umyj i osusz.
Sól, cukier oraz roztarty czosnek wymieszaj z sosem sojowym, czystą wódką oraz 2 łyżkami wody.
Natrzyj tuszkę przygotowaną marynatą. Jeśli nie wykorzystasz całego płynu, wlej go do naczynia, w którym będziesz marynować mięso. Wstaw kaczkę do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 200°C i piecz około 3 godziny.
Wypieczony sos z kaczki połącz z winem, śmietaną, cynamonem i mąką. Podgrzej.
Gotową kaczkę polej sosem i serwuj np. z kapustą.Źródło: Telemax