Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń w miodowej glazurze"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6499
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6499
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1129
Składniki
Najpierw łączę na glazurę. Mieszam miód, ocet balsamiczny, sok z cytryny. Dodaję do nich przyprawy: sól, pieprz oraz majeranek.
Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym i dokładnie smaruję przygotowaną glazurą. Pozostawiam je na 2-3 godz., żeby się zmacerowało i przeszło smakiem.
Nagrzewam piekarnik do 190°C i piekę mięso ok. godz. Skórka powinna być chrupka i mocno zrumieniona.Szynka ma delikatny słodkawy posmak i wyraźny aromat majeranku.
90 min, porcja 440 kcal, koszt porcji ok. 3,50 zł, na 5-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie