Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowy placek z agrestem i kremem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Białka ubij. Stopniowo dodawaj cukier i żółtka. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę, dodaj do białek, wlej sok z cytryny, wymieszaj. Przesiej do masy obie mąki, wymieszaj.
Masę przełóż do natłuszczonej formy. Piecz 40 minut w 180°C, wystudź. Ugotuj budyń, ostudź. Masło utrzyj na puszystą masę.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Do masła dodaj płatki i budyń, wymieszaj. Owoce zagotuj w syropie, osącz. Na cieście układaj owoce i krem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień