Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, lekka, delikatna pianka - legumina mocno kokosowa
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 27
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85406
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 182
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 27
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85406
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 182
Składniki
Do miski przełożyć jogurt i mieszać go trzepaczką aby rozluźnić masę. Przesiać do tego cukier puder, wymieszać dokładnie (posmakować i ewentualnie dodać jeszcze cukru pudru) Następnie dodać wiórki kokosowe i likier kokosowy (jesli go dodajemy), wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Chłodną żelatynę przelewać cienkim strumieniem do masy jogurtowej, stale ją mieszając trzepaczką. Blaszkę lub naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelać wszystko do formy, wyrównać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia delikatnie wyjąć folię aluminiową z masą, oderwać ją od brzegów masy. Piankę pokroić ostrym nożem w kostkę ok 2x2cm. Przechowywać w lodówce. Smacznego :).