Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na lekki deser, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Delikatna i puszysta pianka jogurtowa z pulpą z marakui będzie idealną fit przekąską, która rozpieści nasze kubki smakowe. Piankę możemy łączyć także z innymi owocami. Świetnie sprawdzi się mus z mango lub świeże truskawki, borówki i maliny. Gorąco polecam! :)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Jogurt przekładamy do większego naczynia i miksujemy go przez chwilę mikserem, aby delikatnie go napowietrzyć. Do jogurtu dolewamy tężejącą galaretkę oraz syrop klonowy i miksujemy chwilę na niskich obrotach dla dobrego połączenia składników. Powstałą masę przelewamy do szklanek lub pucharków, a następnie wstawiamy do lodówki do momentu odpowiedniego stężenia. Po tym czasie na wierzch układamy pulpę z marakui i gotowe! * Jeśli lubimy słodsze desery, dodajmy do jogurtu więcej syropu klonowego lub innego słodziła. * Do przygotowania deseru możemy wybrać inny, ulubiony smak galaretki. Życzę smacznego! :)