Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Patisonowe miseczki z warzywami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1545
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1545
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Składniki
Patisony umyj, odetnij wierzchy, wydrąż środki. Wydrążone patisony oraz odcięte wierzchy włóż do lekko posolonego wrzątku. Gotuj 10–15 minut (w zależności od wielkości). Papryki oraz pomidory rozetnij, oczyść z pestek, pokrój w kostkę. Mięso posiekaj albo grubo zmiel.
Czosnek oraz cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż mięso i resztę pokrojonych warzyw. Posyp solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Smaż chwilę na dużym płomieniu. Następnie zmniejsz ogień i duś farsz 7–10 minut. Pod koniec duszenia wymieszaj go z posiekanymi ziołami.
Patisony wyjmij, osusz, jeszcze gorące napełnij farszem. Przykryj odciętymi wierzchami. Od razu podawaj, np. z kawałkiem bagietki. Świetnym dodatkiem do tak przygotowanych patisonów będzie sos chrzanowy lub śmietanowy.Źródło: Naj