Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paryżanka to pyszne ciasto jogurtowe. Idealne na deser, imprezę, piknik. Szybkie i proste do wykonania, możesz użyć dowolnych owoców. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 978
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 141
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 978
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 141
Składniki
Jabłka i borówki opłukaj, jabłka przekrój na pół usuń gniazda i pokrój w ósemki.
W misce ubij jajka na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, olej oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj olejem i wylej ciasto.
Na wierzchu ułóż jabłka i borówki. Wstaw do nagrzanego do 180 st. i piec około 35-40 minut.
Po upieczeniu i wystygnięciu posyp cukrem pudrem.