Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryki faszerowane szpinakiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i przeciśnij przez praskę. Dodaj masło, mleko i całość dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej puszystej konsystencji. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Szpinak opłucz, pokrój, przelej wrzątkiem i odsącz na sitku.
Dopraw zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Farszem napełnij oczyszczone papryki. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą wyłóż piure. Ułóż na nim papryki, posyp parmezanem i orzeszkami pinii. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz w temperaturze 200 °C przez ok. 20 minut. Podawaj z dipem jogurtowo-ziołowym.Źródło: Na żywo