Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki faszerowane kuskusem"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 908
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 908
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Rodzynki zalej ciepłą wodą i odstaw, żeby nasiąkły. Na głębokiej patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy. Zeszklij posiekany drobno czosnek i cebulę. Dodaj osączone rodzynki, pokrojone drobno pieczarki i pomidory. Dopraw i podgrzewaj, aż płyn się zredukuje.
Do miski wsyp kuskus i zalej go bulionem. Przykryj i odstaw na 10 minut, żeby wchłonął płyn. Zmieszaj kuskus z warzywami.
Papryki przetnij na pół i dokładnie je oczyść. Delikatnie obsmaż. Napełnij farszem i ułóż w garnku z rozgrzaną resztą oliwy. Podlej wodą i duś 30 minut.Źródło: Takie jest życie