Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka z warzywami"
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 114
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1268
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 114
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1268
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj w osolonej wodzie około 15 min, ostudź, pokrój w cienkie plastry. Z papryki usuń gniazda nasienne, umyj ją, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, mięso przypraw solą i pieprzem, smaż przez 5 min.
W małych naczyniach do zapiekania na dnie ułóż ziemniaki, posyp je tymiankiem, rozmarynem, słodką papryką i czosnkiem. Ziemniaki przykryj podsmażonym mięsem, kukurydzą, papryką i fasolą.
Naczynia wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i zapiekaj około 30 minut. Zapiekanki podawaj udekorowane posiekaną natką pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień