Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka pieczona"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 139
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 139
Składniki
Papryki przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazda nasienne.
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do czasu, aż się przyrumieni. Wtedy dołóż drobno pokrojone czarne oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Przecier pomidorowy wymieszaj z solą, pieprzem, cukrem i chili. Zalej nim na patelni i zagotuj.
Nałóż przygotowany farsz do połówek papryki i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Czas: 90 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV