Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka nadziewana mięsem i serem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1662
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1662
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Papryki myjemy, odcinamy końcówki z szypułkami na 2/3 wysokości, usuwamy gniazda nasienne. Odcięte części, bez szypułek, kroimy w drobną kostkę.
Do mięsa dodajemy jajo, pokrojone suszone pomidory, paprykę, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawiamy pieprzem i solą, wyrabiamy.
Masą mięsną wypełniamy dość ścisło papryki i ustawiamy w posmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu. Rozkruszamy ser feta i częścią posypujemy papryki. Pieczemy ok. 30 minut w 200oC.
Papryki odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Przed podaniem posypujemy pozostałym serem.
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 4,30 zł.
Wartość odżywcza porcji 310 kcal. Białko 18 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 11 gŹródło: Rewia