Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana po węgiersku"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4133
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 455
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4133
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 455
Składniki
Z umytej i przekrojonej wzdłuż na pół papryki usuń gniazda nasienne.
Ryż ugotuj na półtwardo.
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Po chwili dołóż na patelnię mięso mielone. Smaż kilka minut, a następnie przełóż do miski i wymieszaj z ryżem, jajkiem i przyprawami.
Doprawiony solą i pieprzem sos pomidorowy połącz z rosołem i łyżką oleju. Wymieszaj z farszem, po czym napełnij nim połówki papryki i umieść je w naczyniu żaroodpornym.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 20 minut. Gotowe danie serwuj np. z frytkami.
Czas: 50 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV