Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana cieciorką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, wytnij pestki. Ciecierzycę mocz całą noc, gotuj we wrzącej wodzie pod przykryciem 1,5 godziny, aż będzie miękka. Pieczarki pokrój, oprósz solą, odstaw na kwadrans. Posyp pieprzem, papryką, smaż na oleju 15 minut.
Do połówek papryk nakładaj odcedzoną cieciorkę, kukurydzę, pieczarki. Całość posyp startym żółtym serem, solą i pieprzem. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj jako przystawkę lub danie główne.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień