Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana brukselką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Składniki
Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Ułóż przekrojoną stroną do góry. Wnętrze strąków posyp solą.
Brukselki oczyść i odetnij końcówki. Wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj około 10 minut i odcedź.
Mozzarellę pokrój w plasterki.
Paprykę nafaszeruj brukselką. Posyp solą oraz pieprzem i obłóż plasterkami mozzarelli. Dodaj posiekany koperek i delikatnie skrop olejem.
Piecz potrawę około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Przepis nadesłała: Urszula Korzycka</strong>Źródło: Kurier TV