Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Od strąków zielonych papryk odetnij wierzchy. Usuń środki z pestkami. Papryki napełnij schłodzonym farszem. Przykryj odkrojonymi wierzchami.
Ustaw papryki w żaroodpornym naczyniu. Podlej kilkoma łyżkami wody i obłóż kawałeczkami schłodzonego masła.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200° C. Zapiekaj 30 minut. Danie podawaj z sałatką polaną sosem vinegrette.
Trzy kroki do mięsno-warzywnego farszu
Umytą i oczyszczoną paprykę umieść na folii aluminiowej, skrop oliwą i zawiń. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200° C przez 7 minut. Ostudź. Upieczoną paprykę włóż pod zimną wodę, po czym zdejmij z niej skórkę, podważając ją nożem. Pokrój ją w kostkę.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Pomidor potnij na kawałeczki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone warzywa. Mieszając smaż, aż staną się miękkie. Patelnię zdejmij z ognia.
Do wystudzonych warzyw dodaj zmielone mięso, tartą bułkę oraz żółty ser. Farsz dokładnie wymieszaj i wlej koncentrat pomidorowy. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem i papryką. Przygotowaną masę odstaw w chłodne miejsce.Źródło: Na żywo