Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papierówki pod migdałową kruszonką"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 93
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 93
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
95 min • Porcja 207 kcal • Koszt porcji 1,25 zł • Przepis na 8-10 porcji.
Jabłka obieram, kroję w plasterki, przekładam do miski, zasypuję cukrem, cynamonem i mieszam.
Mąkę przesiewam, dodaję cukier puder, kawałki masła i wszystko siekam. Wbijam jajka, wyrabiam jednolite ciasto. Owijam je folią spożywczą i schładzam w lodówce przez 30 minut. Potem wał- kuję ciasto i przekładam do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Nakłuwam widelcem, piekę ok. 15 minut w temp. 180oC.
Masło, mąkę, migdały i cukier dokładnie mieszam i rozcieram palcami, aż powstaną okruchy kruszonki.
Podpieczony spód ciasta posypuję bułką tartą, wykładam jabłka i nakładam migdałową kruszonkę. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180oC przez 30-35 minut.Źródło: Kobieta i życie