Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panna cotta z kawą"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 18
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1167
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 18
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1167
Składniki
Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody, odstaw na 5 minut, aby spęczniała. Do garnka wlej śmietanę i mleko, wsyp cukier. Mieszając, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Tuż przed tym, jak płyn zacznie wrzeć, zdejmij garnek z ognia. W gorącym płynie rozpuścić żelatynę i kawę cappuccino.
Cukierki pokrój na kawałeczki. Wrzuć do lekko tężejącej masy. Rozlej do foremek w kształcie babeczek. Wstaw do lodówki na około 5 godzin, a jeszcze lepiej na noc.
Przygotuj sos : czekoladę, cukierki i śmietanę podgrzewaj, aż dobrze się połączą. Deser wybij z foremek. Polej sosem.Źródło: Naj