Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Drożdże rozpuszczam w 2 łyżkach letniego mleka i łyżeczce cukru. Wszystkie ciasta rzucam do miski, dodaję podrośnięte drożdże, mieszam mikserem. Odstawiam na 60 minut do wyrośnięcia.
Z niewielkiej ilości ciasta formuję w dłoniach placuszki, nakładam po łyżeczce masy krówkowej, dokładnie zlepiam brzegi i delikatnie spłaszczam. Odstawiam na 30 minut.
Smażę z obydwu stron do zrumienienia, osączam z tłuszczu. Zimne pączki dekoruję polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
<strong>Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji około 1,30 zł.</strong>
<strong>Przepis nadesłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Rewia