Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielokrotnie sprawdzony przepis na pyszne, puszyste pączki. Tego przysmaku nie może zabraknąć w karnawałowym menu.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli. Energicznie mieszając dodać mąkę, masą ma być gładka i lśniącą. Ciasto ostudzić. Rozkłócić 4 jajka i powoli wlewać do ciasta cały czas mieszając. Masę przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie róży. Z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty wielkości ok. 8 cm. Na kwadraty wyciskać koła z ciasta. W garnku rozgrzać tłuszcz do smażenia do temp. 170 stopni. Wkładać gniazdka papierem do góry (podczas smażenia papier łatwo zejdzie). Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe odsączyć na ręczniku kuchennym i polukrować. Smacznego.