Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
W misce rozrobic drożdże z łyżeczką cukru, łyżką mąki i trochę mleka.Pozostawic do rośnięcia.Dodac do rozczynu resztę mąki,mleka,masło i utarte żółtka z resztą cukru i solą.Wyrobic na gładkie ciasto, jeżeli jest za gęste to dolac odrobinę mleka. Pozostawic do wyrośnięcia, po czym uformowac pączki wkładając do środka po pół łyżeczki marmolady. Układac na ścierce posypanej mąką. Gdy podrosną smażyc na rozgrzanym oleju z obu stron. Wyjąc na papierowy ręcznik.Po osączeniu ułożyc na talerzu i posypac cukrem pudrem. Z tej porcji powinno wyjśc ok 34-38 szt.