Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mój filmik ,w którym dokladnie,krok po kroku wszystko tlumacze.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji.Dziekuje!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 69
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 69
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Z drozdzy ,2 lyzeczek cukru i 5 lyzeczek cieplego mleka robimy rozczyn.Nastepnie wlewamy do maki ,opruszymy i pod przykryciem zostawiamy na 15 min.Nastepnie dodajemy wszystkie skladniki oprócz masla i zagniatamy,wyrabiamy ciasto przez 10 min.Nastepnie wlewamy maslo i wyrabiamy dalej do polaczenia skladników.Ciasto ma luzna i lepka konsystencje,nie dosypujemy maki!Pod przykryciem zostawiamy do wyrosniecia na 1,5 godz.w cieplym miejscu.
Nastepnie ciasto musimy odgazowac uderzajac w nie reka.Musimy pozbyc sie powietrza.Kulam kulki o wielkosci ok.55-60g.Na posypanym maka blacie ukladam paczki i zostawiam pos przykryciem na ok.30 min.Nagrzewamy olej,smalec na 175 stopni,to idealna temperatura do smazenia paczków.Smazymy paczki z obu stron i jeszcze cieple szprycujemy dzemem.Zciasta wyszlo mi 17 sztuk.Jak paczki ostygna posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy.SMACZNEGO!