Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pachnące racuchy z borówkami"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 80
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 111
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 80
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 111
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i mlekiem w proszku. Dodaj 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego, by uzyskać dość gęste ciasto.
Odstaw masę na 5 minut, a następnie usmaż średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Umyte borówki włóż do rondelka. Zasyp owoce cukrem i zalej odrobiną wody.
Gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż z borówek zrobi się gładki sos. Dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.
Gorącym sosem polej przygotowane wcześniej racuszki.
<strong>Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich.</strong>Źródło: Super TV