Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Owsiane dukaty"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Do miski wsyp suche: mąkę, płatki owsiane, cukier, sodę, kakao.
W rondelku rozpuść tłuszcz z powidłami lub z dżemem.
Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem i roztrzepanym jajkiem.
Wymieszaj ze sobą za pomocą łyżki suche z mokrymi do uzyskania jednolitej masy.
Czekoladę posiekaj nożem na mniejsze kawałki i dodaj do przygotowanej masy, dokładnie wymieszaj.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż porcje ciasta, zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Lekko rozprowadź mokrą łyżką, żeby nadać im okrągły kształt. Piecz ok. 15 minut w 180°C.
czas przygotowania 15 min, czas pieczenia ok. 15 minŹródło: Chwila dla Ciebie