Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owsiane ciastka z bakaliami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
Masło rozpuść w rondelku, lekko wystudź. Orzechy posiekaj. Do naczynia wsyp płatki, mąkę, rodzynki, orzechy, proszek do pieczenia, cukier i sól, wymieszaj. Zalej rozpuszczonym masłem, dodaj jajka, wyrób ciasto ręką.
Z ciasta formuj kulki większe od orzecha włoskiego. Układaj na papierze do pieczenia, spłaszczaj je łyżką na grubość centymetra. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień