Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki, maliny i banany - owocowy raj dla podniebienia.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Składniki
Rozpuszczamy galaretki malinowe w 3 szklankach. Do każdego pucharka wrzucamy na dno sporo zamrożonych malin i zalewamy zimną galaretką.Wkładamy do lodówki do zatężania.
Banany miksujemy na ciapkę i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodajemy do serka bananowego. Dokładnie mieszamy i nawkładamy na zatężałą galaretkę malinową.
Na wierzch serka układamy sporo zamrożonych truskawek i zalewamy galaretką truskawkową też rozpuszczoną w 3 szklankach wody. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dekorujemy ubitą śmietaną, polewą i owocami. SMACZNEGO!