Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek udaje się zawsze.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 38
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 93
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 38
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 93
Składniki
Wykonanie: Masło posiekać nożem z mąką, dodać cukier, żółtko, wino i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, po czym przenieść do formy posmarowanej tłuszczem. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.
W międzyczasie ubić pianę z białek na sztywno dodając porcjami cukier puder. Po czym połączyć delikatnie z owocami i wyłożyć na lekko przestudzone ciasto. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i dopiec przez pół godziny. Placek możemy kroić po całkowitym ostudzeniu.