Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owocowy deser w pucharkach"
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 44
Ta surówka ze świeżej kapusty to orzeźwiająca i lekka przystawka, która łączy...
Odsłon: 5165
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 192
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 44
Ta surówka ze świeżej kapusty to orzeźwiająca i lekka przystawka, która łączy...
Odsłon: 5165
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 192
Składniki
Morele pokrój. Dodaj migdały, po szczypcie imbiru i cynamonu oraz łyżkę miodu, wymieszaj. Zalej sokiem pomarańczowym. Odstaw do lodówki do następnego dnia. Pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrój na kawałki, obrany banan w plasterki. Owoce skrop sokiem z cytryny.
Kiwi obierz, pokrój. Pozostałe cytrusy po dziel na cząstki. Prze- krój na połówki kilka winogron. Wszystkie przygotowane owoce wymieszaj z morelami i migdałami z sokiem. Rozłóż do pucharków.
Czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety