Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, wilgotny, apetyczny, wprost do popołudniowej.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Marchewkę wymieszać z jabłkiem. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia., połączyć z masą jajeczną. Dodać przygotowane owoce i lekko wymieszać łyżką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Foremkę, 12x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut lub suchego patyczka. Gdyby wierzch ciasta szybko się rumienił , nakryć folią aluminiową. Podawać posypane cukrem pudrem lub przygotować polewę.