Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ostre szaszłyki z kaszą"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 35
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 35
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Składniki
Kaszę kuskus zalej wrzącą wodą i odstaw na 5 minut do napęcznienia. Po tym czasie rozdrobnij ją widelcem. Pomidor oraz ogórek umyj w zimnej wodzie (nie obieraj) i pokrój w drobną kostkę. Mozarellę odlej z zalewy i posiekaj razem z pęczkiem szczypiorku. Przygotowane dodaj do kaszy.
Jogurt połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami i wymieszaj z kaszą. Wstaw sałatkę do lodówki na czas przygotowania szaszłyków.
Przygotuj marynatę z oliwy z oliwek, mieszanki przyprawowej do grilla oraz szczypty imbiru i pieprzu.
Umytą cukinię pokrój na szerokie (ok. 3 cm) półplasterki i zanurz w ziołowej oliwie. Patyczki na szaszłyki zalej ciepłą wodą, a następnie nadziej na nie pomidorki naprzemiennie z cukinią. Smaż warzywa na patelni grillowej, podlewając je marynatą.
Gotowe szaszłyki serwuj ułożone na sałatce z kuskusu.
Aneta Klimecka z KatowicŹródło: Super TV