Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Składniki
Do garnka wlej szklankę wody i zagotuj ją z masłem oraz szczyptą soli. Następnie dodaj przesianą wcześniej mąkę. Energicznie mieszaj do czasu, aż ciasto będzie gładkie i zacznie odchodzić od ścianek garnka. Odstaw do wystygnięcia.
Do ostudzonego ciasta wbijaj po jednym 4 jajka, miksując. Na koniec wlej rum i zmiksuj na gładką masę. Napełnij nią szprycę cukierniczą z końcówką w kształcie gwiazdki.
W rondlu rozgrzej olej. Na jego powierzchnię wciskaj niewielkie porcje ciasta, formując ósemki. Smaż z obu stron na złoty kolor, a następnie wyłóż na papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu.
Do miseczki wsyp cukier puder. Wlej sok z cytryny. Cały czas mieszając, dolej 2–3 łyżki wrzątku.
Dokładnie utrzyj gałką, by powstał gładki lukier. Polej nim jeszcze ciepłe ósemki. Dopiero kiedy zastygnie, ułóż je w stosik na talerzu.Źródło: Naj