Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeźwiający miks sałat i owoców"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Mieszankę sałat op łucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na sicie lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki porwij na kawałki. Włóż do miski.
Pomarańcze sparz, obierz ze skórki, usuń białe błonki. Pokrój owoce w cienkie półplasterki. Dodaj do sałaty. Awokado umyj, przekrój na pół, usuwając pestkę. Miąższ pokrój na kawałki, skrop sokiem z limonki. Oliwki osącz. Dodaj do sałatki razem z awokado, wymieszaj.
Migdały upraż na suchej patelni. Oliwę utrzyj z resztą soku z limonki. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz naturalnym płynnym miodem. Polej sałatkę, posyp migdałami i udekoruj dowolnymi ziołami.
Czas ok. 20 min; porcja – 210 kcal, cena 2,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety