Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oponki twarogowe"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Masło stop, przestudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, jajko oraz sól. Dodaj masło.
Wszystkie wymieszaj mikserem. Twaróg rozgnieć widelcem. Porcjami dodaj do ucieranego ciasta. Gdy się połączą, szybko zagnieć je rękoma.
Ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na grubszy placek. Szklanką wytnij krążki. W krążkach kieliszkiem wytnij dziurki.
W garnku rozgrzej olej. Oponki oraz małe kółeczka partiami wkładaj na gorący tłuszcz. Smaż z obu stron, aż wypłyną i staną się rumiane. Usmażone ciastka osącz na papierowym ręczniku. Od razu posyp cukrem pudrem z wanilią.Źródło: Tina