Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Żółtka+ proszek rozrobić, aby urosły.
Ubić białka na sztywno potem dodawać powoli cukier i dalej ubijać. Potem dodać żółtka.
Na koniec wymieszać delikatnie z mąką.
Piec koła na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 8 minut.
Szybko zdjąć omlety na ściereczke i przykryć nawet folią, aby nie wyschły
Gdy ostygną na środek nałożyć powidła lub dżem i bitą śmietanę.
Omlety złożyć na pół i posypać cukrem pudrem.
Gotowe. Smacznego!