Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Odświeżająca sałatka z kalarepą"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 50
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 574
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 50
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 574
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Składniki
Kalarepy umyj, obierz ze skórki, pokrój w słupki. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Natkę i koperek posiekaj. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
Natkę, koperek, czosnek, sól i pieprz dodaj do oliwy z sokiem cytrynowym, dokładnie wymieszaj. Kalarepę wrzuć do miski, dodaj sos, wymieszaj i odstaw na pół godziny do lodówki. Włóż do salaterek, posyp prażonymi orzeszkami piniowymi lub ziemnymi. Możesz też dodać do niej pokrojoną w słupki marchewkę, jabłko lub gruszkę.
Czas: około 15 minut.Źródło: Dobry Tydzień