Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na borówki w pełni więc trzeba się nimi cieszyć póki są.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Nadzienie : Do miski przełożyć twaróg i rozdrobnić. Dodać serki i jogurt i wymieszać, w razie potrzeby posłodzić. Wsypać borówki i wymieszać nadzienie. Naleśniki : Do miski wlać mleko i wodę, dodać sól, wbić jajka i wymieszać. Następnie porcjami wsypywać mąkę i dokładnie mieszać ciasto aby nie było grudek. Na koniec wlać olej, wymieszać ciasto i odstawić na 30 minut. Potem porcje ciasta wlewać na rozgrzaną patelnię i smażyć naleśniki z obu stron. Usmażone układać jeden na drugim na talerzu. Wykończenie : Na połowę naleśnika kłaść porcje nadzienia, na nadzienie posypać posiekaną miętę, nakryć częścią naleśnika bez nadzienia i zwijać naleśniki w rożki. Naleśniki można przed podaniem polać jogurtem ale nie jest to konieczne.