Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem wersję naleśników robimy na maślance. Nasza znajoma Olena pokazała nam jak je wykonywać. Są niebywale delikatne w smaku, a dodatek prażonych jabłek z nutą cynamonu, dodaje im zdecydowanego charakteru.
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 78
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 396
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 62
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 955
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 705
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 78
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 396
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 62
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 955
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 705
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, wlewamy maślankę, mleko, olej, szczyptę soli, szczyptę kurkumy, kardamonu i ksylitol. Blendujemy do momentu, kiedy nie będzie grudek. Odstawiamy na 30 minut. Naleśniki smażymy na oleju kokosowym, z obu stron na rumiano. W tym czasie jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, prażymy na maśle klarowanym. Pod koniec dodajemy cynamon (ilość zależy od preferencji smakowych). My chociaż uwielbiamy cynamon, staraliśmy się delikatnie podkreślić jego aromat. Naleśniki cienko smarujemy jabłkami, zawijamy.