Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: mąka, mleko, żółtka, sól - łączymy. Konsystencja ciasta - słodka śmietana. Następnie ubijamy białka i delikatnie wtłaczamy do ciasta. Smażymy naleśniki (są bardzo puszyste).
Lekko przestudzone naleśniki smarujemy: na 1/2 naleśnika kładziemy dżem (najsmaczniejsze są z dżemem jagodowym ale ten dobrej jakości jest drogi) a na drugą ubitą śnieżkę i składamy naleśnik na połowę, Na górę również dajemy śnieżkę i ozdabiamy całość plasterkami kiwi.