Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniczki na podwieczorek dla dzieci"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z mlekiem, solą i łyżką cukru pudru. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij, dodaj żółtka, ubijaj chwilę, dodaj do ciasta, wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Na patelnię wlej olej, rozgrzej. Wlewaj porcje ciasta, rozprowadź je, smaż chwilę, aż ciasto zacznie odchodzić od patelni. Przewróć placek na drugą stronę, smaż chwilę, zdejmij, wystudź.
Na każdy naleśnik nałóż porcję twarogu i owoców, zwiń w rulon, posyp cukrem pudrem. Podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień