Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane ziemniaki"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6518
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6518
Składniki
ok. 90 minut
Ziemniaki umyć, nie obierać, owinąć folią aluminiową, położyć na rozgrzany grill na ok. 50-70 min (można też upiec je w piekarniku w temp. 200°C). Wystudzić, odwinąć z folii, przekroić na pół, delikatnie wydrążyć łyżeczką, by powstała łódeczka.
Bazylię umyć, listki oberwać, drobno posiekać. Wydrążoną masę ziemniaczaną utrzeć na gładko ze śmietaną, masłem, musztardą. Wymieszać z parmezanem i bazylią, doprawić solą i pieprzem, rozłożyć w ziemniaczanych łódeczkach.
Ser halloumi pokroić w plastry, rozłożyć na masie ziemniaczanej, docisnąć. Ziemniaki położyć na grillu serem do dołu, piec ok. 5-10 min, aż ser hallumi się zrumieni. Następnie zgrillować spody łódeczek, zdjąć z ognia. Udekorować ziołami.Źródło: Twoje Imperium