Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus marcepanowo-truskawkowy"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 126
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 126
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Zmiksuj sosu. Połowę rozlej do szklanek, resztę schłodź.
Połącz w rondelku mleko, masę marcepanową, cukier i wanilię. Zagotuj i mieszaj, aż cukier i marcepan się rozpuszczą. Zdejmij z ognia.
Rozpuść żelatynę w 2 łyżkach wody i wymieszaj z mleczną masą. Przelej do stalowego naczynia przez sitko. Naczynie umieść na misce z kostkami lodu i mieszaj, aż masa zacznie się ścinać.
Ubij kremówkę. Dodaj do masy, wymieszaj. Przełóż masę do szklanek z sosem i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
Tuż przed podaniem rozłóż resztę sosu truskawkowego do szklanek. Truskawki pokrój na ćwiartki i delikatnie ułóż je na wierzchu.
4 porcje • : 20 min • gotowanie: 5 min • chłodzenie 3-4 godz. • 200 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia