Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus malinowy z listkami mięty"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. 50 dag malin rozgnieć widelcem. Jogurt zmiksuj z cukrem i malinami. Dodaj tężejącą galaretkę, wymieszaj.
W foremkach układaj na zmianę trochę masy i malin. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem foremki zanurz na chwilę w gorącej wodzie. Wyjmij, przykryj talerzem, odwróć foremkę do góry dnem i wyjmij deser. Udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.
CZAS: około pół godzinyŹródło: Dobry Tydzień