Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus jabłkowo-morelowy - po 6. miesiącu"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3143
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 246
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3143
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 246
Składniki
Jabłko i morelę dokładnie umyj pod bieżącą wodą i obierz.
Z jabłka usuń gniazda nasienne, a z moreli – pestkę.
Owoce pokrój na drobniutkie kawałeczki, a następnie rozgotuj w 1/2 szklanki wody.
Kleik kukurydziany dokładnie rozmieszaj w ok. 50 ml przegotowanej oraz ostudzonej wody. Do ugotowanych owoców dodaj kleik kukurydziany.
Starannie zmiksuj wszystkie tak, aby powstał idealnie gładki mus.Źródło: Mam dziecko