Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z malinami
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1863
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1863
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce mieszamy jajka z maślanką, skórką z cytryny przestudzonym, roztopionym masłem. Mieszamy za pomocą trzepaczki lub łyżki. Dodajemy cukier i ponownie krótko mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem i sodą. Całość mieszamy tylko do połączenia się składników bez miksera. Do ciasta dodajemy maliny i mieszamy delikatnie. Przekładamy do papilotek. Z podanej porcji wychodzi 12 dużych babeczek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni pieczemy ok. 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!